Newsletter

Herta Security

En tan sols 10 anys Herta Security s’ha convertit en una de les principals empreses del sector de ciberseguretat i intel·ligència artificial del món. L’empresa ofereix Tecnologies de Reconeixement Facial (TRF) i visió per computadora, especialment en el sector de la seguretat. Les seves solucions tecnològiques s’utilitzen en estacions d’autobús, estadis, presons, casinos i projectes de Safe and Smart City. Així mateix la TRF de Herta s’integra amb altres plataformes de gestió de vídeo, càmeres de videovigilància, sensors i altres dispositius de terceres empreses que registren vulneracions de drets humans en contextos d’alt risc.

 

L’empresa neix en la Universitat Politècnica de Barcelona de la mà de Javier Rodríguez Saeta, actualment administrador únic i director general de l’empresa. Segons Javier Rodríguez: “Jo creia que en el futur seria molt important reconèixer a persones que no volen ser reconegudes, de manera automàtica i no col·laborativa”. Amb aquest leitmotiv, l’empresa ha desenvolupat tecnologies d’alta precisió i processament per a identificar les cares de la població de manera massiva en temps real tant en espais públic oberts com control d’accessos. En el seu web descriu: “Cada dia desenes de càmeres enfoquen les nostres cares sense que ni tan sols ens adonem”. Els seus principals clients són governs, policies i altres empreses privades.

 

L’empresa opera a nivell global però a causa de les regulacions europees sobre protecció de dades i privacitat, Herta ha intensificat les seves operacions en mercats d’Amèrica Llatina i Àsia, incloent Colòmbia i Rússia. El CEO de l’empresa considera que és impossible controlar el que fan els clients amb la tecnologia que venen.