Newsletter

G4S

El G4S procedeix d’un negoci de vigilància fundat a Copenhague en 1901 per Marius Hogrefe que després va passar a anomenar-se Falck. L’any 2000, Group 4, una empresa de seguretat creada en els anys 60, es va fusionar amb Falck per formar Group 4 Falck. El 2002, Group 4 Falck adquirí The Wakenhut Corporation en els EUA. En el 2004, Group 4 Falck es va fusionar amb Securicor, una empresa de seguretat fundada en 1935 a Londres, per a passar a crear l’empresa que actualment coneixem com G4S. És considerada la major multinacional de l’àmbit de la seguretat i una de les seves principals operacions és l’externalització de serveis de seguretat que tradicionalment han sigut realitzats per l’Estat amb el risc que comporta pel respecte dels drets fonamentals.

L’activitat principal del G4S és proporcionar serveis de seguretat, incloent-hi serveis jurídics i d’atenció, serveis de seguretat tripulats, serveis de tresoreria, la gestió i el transport de diners i objectes de valor, i altres processos de negocis subcontractats relacionats amb riscos de seguretat.

El G4S compta aproximadament amb uns 570.000 empleats en 125 països i té seu en Crawley, Regne Unit. Formen part de la seva llista de clients governs, empreses, institucions financeres, serveis públics, ports i aeroports, proveïdores de transport i logística, a més de consumidors.

En el Marroc i el Sàhara Occidental, el G4S opera a través de les següents subsidiàries[1]: Maroc Protection Surveillance SA; G4S Maroc SA.; First Select Morocco SA; G4S Integrated Services Morocco SA. Els seus serveis en les zones ocupades del Sàhara Occidental varien des del transport de fons d’entitats bancàries fins a serveis de seguretat a la zona portuària de La Marsa, port estratègic per a l’extracció de productes marins del Sàhara Occidental, o proveint seguretat en instal·lacions de l’empresa Phosboucraa que explota els fosfats del nord-oest dels territoris ocupats.

[1] Veure informe de resultatats de l’empresa G4S: www.zonebourse.com/G4S-9590209/pdf/829571/G4S_Rapport-annuel.pdf

Descarregar l'informe (PDF)