Newsletter

El Corte Inglés

El Corte Inglés es va fundar l’any 1940 a Madrid, des de llavors l’empresa ha tingut un creixement sostingut a escala geogràfica i de línies de mercat que l’ha portat a convertir-se en una de les principals empreses de l’Estat espanyol. La seva principal activitat és la venda de productes en grans magatzems, supermercats, òptiques, però també l’oferta de viatges, bricolatge, entre d’altres.

En relació amb la venda de productes de grans magatzems, la gran majoria d’aquests productes s’adquireixen a través de múltiples empreses distribuïdores. En l’àmbit de l’alimentació i en concret en els productes de peix i marins, El Corte Inglés ofereix al públic el pop Dakhla. Un producte que és adquirit majoritàriament per Marroc en un territori que ocupa contravenint el dret internacional.

Mentre que la captura del pop es realitza principalment per pesquers marroquins, la distribució del producte fresc o manufacturat és realitzada per empreses espanyoles. Aquestes empreses ofereixen aquest producte informant que és de Dakhla i a vegades aportant informació tergiversada que Dakhla és un territori del Regne de Marroc. Viveros Merimar i Angules Aguinaga són només dos exemples d’aquestes vulneracions de drets humans i engany del consumidor. Aquestes dues empreses són proveïdores del pop de Dakhla al Corte Inglés.

Descarregar l'informe (PDF)