Newsletter

Els murs invisibles de l’ocupació: La traçabilitat dels productes de Magal Security Systems en les cadenes de subministrament de la (ciber) seguretat a Israel i Palestina

  |   Notícies

Magal Security Systems és una transnacional israeliana líder mundial en sistemes perimetrals, tanques intel·ligents i sensors de detecció d’intrusos.

Té una forta penetració en el mercat espanyol, a través de la seva filial Magal S3 Espanya i els seus productes han estat instal·lats en aeroports (El Prat de Llobregat a Barcelona, Reus a Tarragona, Melilla, Saragossa, Màlaga), ports (Tarragona, Ceuta…), infraestructures crítiques del govern (com el Centre d’Experimentació del Arenosillo en Magazón) i altres sectors industrials (Xarxa Elèctrica d’Espanya S.A, infraestructures de Enagas o Endesa).

Els sistemes de Magal Security Systems han estat instal·lats en 170km de PIDS (Perimeter Intrusion Detection) a Israel i els Territoris Palestins Ocupats per valor de 15 milions de dòlars. Magal també ha instal·lat els seus PIDS en els assentaments il·legals d’Ariel, Alfei Menashe, Karnei Shomron, Shilo, Geva Binyamin (Adam), Tzofim, Shaked, Giva’*at Ze’*ev, Oranit i Itamar a Cisjordània.

“Les activitats de Magal no sols contribueixen a la promoció i manteniment dels assentaments il·legals israelians a Cisjordània i Est de Jerusalem, sinó que usen aquesta experiència com claim de màrqueting” assegura Felipe Daza, Coordinador de Recerca de l’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània i Shock Monitor i autor de la recerca “En el cas de Magal, el seu antic CEO, Saar Koursh, ha arribat a assenyalar en múltiples ocasions la Franja de Gaza com el saló d’exposició més gran dels seus productes, afirmant que ‘Tots poden presentar un bell Powerpoint, però pocs poden mostrar un projecte tan complex com el de Gaza que es veu constantment posat a prova’”.

La recerca assenyala altres vulneracions en la cadena de subministrament de Magal, com que els productes ciberseguretat produïts per la seva subsidiària Senstar Corporation, inclouen la tecnologia Smart-M de Mer Group inclosa en l’informe A/HRC/43/71 de Nacions Unides d’empreses amb activitats econòmiques en els assentaments il·legals dels TPO. A més, el propietari últim de Magal, FIMI Opportunity Five és un fons israelià rep capital de 4 inversors (Bank Leumi, Bank Mizrahi, Bank Hapoalim, Israel Bank Discount) amb activitat econòmica en els assentaments il·legals en els TPO. Al seu torn, FIMI inverteix en empreses (Tahal Group, Mer Group, G1 Secure Solutions, Amiad i Rivulis) amb activitat econòmica també en assentaments israelians en els TPO.

DESARREGAR L'INFORME