Newsletter

Conferència Internacional: ‘La impunitat corporativa en contextos d’ocupació i conflicte’

  |   Notícies

Dijous 28 de Novembre 2019 

Museu Marítim de Barcelona

De 9 a 20h

Als territoris on el conflicte i la guerra han debilitat als Estats, la presència de les empreses transnacionals està relacionada amb el saqueig dels recursos naturals i una llarga llista de vulneracions de Drets Humans com la privatització de l’aigua, desallotjaments, demolicions de cases, detencions, la restricció a la llibertat de moviment o les execucions extrajudicials. Per garantir les inversions extractivistes, les transnacionals necessiten aliar-se amb empreses militars i de seguretat privada que els permeti desenvolupar les seves activitats d’explotació i transport de matèries primeres.

L’activitat d’aquestes organitzacions escapa a qualsevol forma de control gràcies a la seva versatilitat legal i a les complexes estructures organitzatives creades per evadir lleis i regulacions nacionals i internacionals. Aquesta activitat es desenvolupa amb la complicitat dels Estats ocupants, institucions financeres internacionals, les organitzacions multilaterals, els tribunals d’arbitratge i altres mecanismes que conformen l’arquitectura legal i política que els permet actuar amb impunitat.

La conferència ‘La impunitat corporativa en contextos d’ocupació i conflicte’ abordarà casos de projectes extractivistes desenvolupats en països sota ocupació (Palestina, Sàhara Occidental) o en conflicte (Síria, Líbia), així com les estratègies legals, institucionals i de la societat civil per confrontar aquests abusos de les transnacionals a la Mediterrània.

 

PROGRAMA

INSCRIPCIONES